Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 mei 2014

Eerste paal nieuwbouw Zernike College de grond in

Vandaag ging symbolisch de eerste heipaal de grond in voor de nieuwbouw van het Zernike College.
Aan de Kerklaan, tegenover de Hortus, verrijst een prachtig schoolgebouw, ontworpen door architectenbureau Team4. De school wordt gebouwd in een Design, Build and Maintain (DBM) constructie. Daarin zijn het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud over de eerste vijftien jaar ondergebracht bij één opdrachtnemer.
Rector Henk Tameling memoreerde de lange weg die naar deze dag leidde. Enkele leerlingen droegen haiku’s voor, die zij voor deze dag hadden geschreven. Namens het college van B&W hield burgemeester Vlietstra een toespraak. Zij mocht even later plaatsnemen in de machine die de heipaal de grond in dreef. Een van de ruim tweehonderd…
De fractie van D66 wenst de bouwers voorspoed toe en feliciteert medewerkers en leerlingen van het Zernike College met deze fraaie toekomst. Jammer dat ‘van gemeentewege’ de naam van de wethouder, die de locatie bedacht heeft en die de gesprekken met de RUG en de omwonenden zo succesvol op gang bracht, niet genoemd werd: Gerben Pek. Wij zijn zijn rol niet vergeten en we zagen het vanmiddag met eigen ogen: Gerben, het was en is een fantastisch goed plan!

Een impressie in foto’s en op video: http://youtu.be/Us8efKACULg en http://youtu.be/eeAZyakPx98

 
bord zernike  heipaal  tameling  eerste paal zernike toeschouwers  vlietstra eerste paal zernike