Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 mei 2017

Nieuwbouw Nicolaasschool weer een stap dichterbij

Nieuwbouw Nicolaasschool weer een stap dichterbij

De gemeenteraad van Haren heeft gisteravond ingestemd met een reeks maatregelen in het belang van goede schoolgebouwen. De belangrijkste is wel het toekennen van extra krediet voor de nieuwbouw van de Nicolaasschool. De bouwkosten lopen uit de pas met de normvergoeding die Haren ontvangt van het Rijk. De bouwplannen zijn nog eens met de stofkam bewerkt, maar er bleef  een financieel tekort. Gelukkig kan dit grotendeels nog worden betaald uit de middelen van het Integraal Huisvestingsplan 2014-2017.  
Als de Provincie niet dwarsligt, kunnen de leerlingen van de Nicolaasscholen over enige tijd hun noodlokalen verruilen voor een mooi nieuw, duurzaam en fris schoolgebouw aan de Westerse Drift.
Daarmee is de zogenaamd scholencarrousel een feit en daar heeft D66 een flinke bijdrage aan geleverd. Het was D66 wethouder Gerben Pek die in 2011-2012 een geschikte plek voor het Zernike College wist te verwerven en die met een goede communicatie met omwonenden de bouwplanen snel en zonder bezwaren in gang zette. D66 wethouder Michiel Verbeek mocht de school in 2015 openen en hij zette zich weer enorm in voor de nieuwbouw van de Nicolaasschool. Met dit prachtige resultaat!